Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi

de MIUTA in Pui, 27 Feb 2011 | 18464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • condimente
  • ulei de masline
  • 6-7 buc.cartofi
  • o ceapa mica
  • 100 g unt
  • patrunjel verde
  • o capatana usturoi
  • 7 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi:

Am curatat foarte bine puiul si pe urma l-am condimentat cu sare,piper,boia,vegeta cu gust de pui,rozmarin si ulei de masline.L-am uns foarte bine si pe exterior si pe interior.L-am bagat intr-un borcan de 420g plin cu apa.

Recunosc nu am gasit in casa o sticla si in beci nu mai aveam timp sa cobor.

Am la aragaz si rotisor dar sotul meu nu era acasa si eu nu stiu sa-l instalez.

Asa ca am improvizat si am facut "pui la cuptor pe borcan".

Am pus borcanul cu puiul intr-un vas de yena in care am pus o cana de apa si putin ulei de masline.

Am programat cuptorul 50 min. si l-am lasat la foc potrivit sa se rumeneasca.

Intre timp am curatat cartofii,i-am spalat si i-am taiat cubulete.

I-am pus la fiert in apa cu vegeta.

Am curatat usturoiul,l-am pisat si am facut o maioneza cu ulei de floarea soarelui si la sfarsit am adaugat smantana in maioneza

.Am terminat maioneza si m-am ocupat de cartofi.

Intre timp am mai stropit puiul cu sosul din vasul yena.

Am mai marit perioada de coacere inca 40 minute.

Am pus intr-o cratita 100 g unt la topit.

Peste untul topit am pus o ceapa mica tocata foarte fin.

Am lasat ceapa cateva minute la calit.

Am stors cartofii care erau aproape fierti si i-am pus in cratita peste untul topit si ceapa.

Am pus piper,sare si patrunjel verde tocat.

Am scos puiul din cuptor,l-am portionat si l-am servit cu cartofii natur si maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor